Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η απάντηση του κ Δημάρχου για την ανάρτησή που αφορά τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης



ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
29/10/2012

Απάντηση σε δημοσίευμα

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα για την περιουσιακή μου κατάσταση έτους 2010 κατά το άρθρο 2 του Ν.3213/2003  (πόθεν έσχες):
 Όπως πολύ εύκολα αποδεικνύεται από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης έτους 2010   που κατατέθηκε  στην Γ΄ Μονάδα της Αρχής του άρθρου 7 του ν.3691/2008 την 30/6/2011 (αντίγραφο του σχετικού πίνακα σας γνωστοποιώ) μεταξύ των καταθέσεων της συζύγου μου περιλαμβάνεται και κατάθεση ταμιευτηρίου ποσού 199.770 € στην  Alpha Bank που έχει προέλθει  κατά τα προηγούμενα έτη από πηγές 3,7, και 8, δηλαδή από την εργασία της, λοιπά εισοδήματα και αποταμιεύσεις.
Η κατάθεση αυτή έχει συμπεριληφθεί και στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης προηγούμενων ετών. Προφανώς από παραδρομή κατά την αντιγραφή των περιουσιακών στοιχείων από τον υπάλληλο του δήμου, προκειμένου να αναρτηθεί η κατάσταση στην ιστοσελίδα του δήμου – διαύγεια – δεν συμπεριλήφθηκε η συγκεκριμένη κατάθεση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εύλογα η απορία σας.
Πώς ,δηλαδή ,γίνεται να δαπανώνται 115.000 € για την αγορά ακινήτου στη Σκαφιδιά το 2011 και να μην εμφανίζεται μείωση στις καταθέσεις μεταξύ των ετών 2010 και 2011. Η πραγματικότητα επομένως είναι ότι στα σώματα των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που έχουν υποβληθεί στην Γ΄Μονάδα της Αρχής του άρθρου 2 του Ν.3213/2003  απεικονίζεται  καθαρά η μείωση στις καταθέσεις της συζύγου μου που προέκυψε από την αγορά του αγροτεμαχίου αυτού. Ήδη έχει αναρτηθεί η κατάθεση αυτή και στους πίνακες του έτους 2010.
Στη συνέχεια βέβαια , στο δημοσίευμά σας αναφέρεται αναληθώς, ότι  σύμφωνα με τη δήλωσή μου περιουσιακής κατάστασης έτους 2011, τα χρήματα για την αγορά του αγροτεμαχίου στη Σκαφιδιά προήλθαν από πώληση ακινήτου . Και ότι  αυτό δεν είναι αληθές, αφού δεν προκύπτει πώληση ακινήτου μας. Η συγκεκριμένη αναφορά σας όμως είναι ψευδής. Ρητά στη δήλωση, δίπλα ακριβώς από την αναγραφή  της αγοράς του αγροτεμαχίου στη Σκαφιδιά, αναγράφεται ως πηγή κτήσης των χρημάτων για την αγορά αυτή ο αριθμός 7. Και αμέσως κάτω από τη δήλωση παρατίθεται ο πίνακας με τις πηγές κτήσης σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός 7  σημαίνει συνδυασμός περισσοτέρων πηγών ( δηλαδή καταθέσεις,εισόδημα κ.λ.π. ) και όχι πώληση ακινήτου.
Τέλος, στη συνέχεια, αναφέρεται στο δημοσίευμά σας ότι έχει κοπεί από την δήλωσή μου η σελίδα με τα αυτοκίνητα που κατέχω. Και αυτό όμως είναι ψευδές, αφού στη δήλωση που έχει αναρτηθεί ρητά περιλαμβάνεται ο πίνακας με δύο αυτοκίνητα  ένα δικό μου έτους κυκλοφορίας 2000  και ένα της συζύγου μου έτους κυκλοφορίας 2006.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και παρακαλώ για την αποκατάσταση .


Μάκης Παρακευόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Όντως η ανάρτηση έχει δύο λάθη που δεν έγιναν σκοπίμως αφού περιέχει το Link ώστε ο καθένας να μπορεί να το ελέγχει. Το πρώτο αφορά την προέλευση των χρημάτων που το 7 έγινε 2 (θύμα περικοπών και αυτό) και τα αυτοκίνητα (θύμα στραβομάρας) . Βέβαια λάθος είχε γίνει και στη δήλωση που αναρτήθηκε εκ παραδρομής από την πλευρά του Δήμου και το οποίο ήταν η βασική αφορμή για την συγκεκριμένη ανάρτηση. Όλα διευκρινίστηκαν, όλοι κάνουμε λάθη και σίγουρα θα πρέπει να προσέχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή