Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΡΓΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Σε βιομηχανία παραγωγής «ΑΔΕΙΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ»  και την παράνομη μετατροπή τους σε «ΑΔΕΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» έχει μετατραπεί ο Δήμος Πύργου με τον μη αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων «όλα να τα σφάζει όλα να τα μαχαιρώνει».
Οι συγκεκριμένες άδειες χορηγούνται στους «φίλους» που τις έχουν ανάγκη, αγνοώντας παράλληλα τις ανάγκες των υπολοίπων, παραβιάζοντας κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Ο μη αρμόδιος Αντιδήμαρχος χορηγεί άδεια εκμετάλλευσης πεζοδρομίου – πλατείας, που σύμφωνα με το έντυπο που δημοσιοποιούμε προορίζεται για την απόθεση οικοδομικών υλικών.
Μάλιστα στο έντυπο της συγκεκριμένης άδειας δεν υπάρχει η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητείται, δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Αστυνομικής Αρχής που ζητείται, δεν υπάρχει προσδιορισμός του χώρου που ζητείται.
Και το κυριότερο στη συγκεκριμένη άδεια δεν υπάρχει το ποσό είσπραξης των τελών και ο αριθμός του παραβόλου, που σημαίνει ότι ο Δήμος Πύργου, με την ανοχή των υπηρεσιών του, χαρίζει τα δημοτικά έσοδα.
Και το όργιο της παρατυπίας συνεχίζεται όταν με αυτή την άδεια απόθεσης αδρανών υλικών, που κανείς δεν γνωρίζει με τι κριτήρια και δικαιολογητικά δόθηκε, η ενδιαφερόμενη (σύμφωνα με την άδεια) ή ο ενδιαφερόμενος (σύμφωνα με την φωτογραφία) πουλάει καλαμπόκια στη μέση του δρόμου στο Κατάκολο.
Και για να μην παρεξηγηθούμε η συγκεκριμένη «ανώνυμη κακόβουλη» ανάρτηση δεν αποσκοπεί να ζημιώσει στο ελάχιστο τον άνθρωπο του μεροκάματου αλλά να αναδείξει τον τρόπο λειτουργίας και την φιλοσοφία που έχει αναπτυχθεί στο Δήμο Πύργου. Για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη ανάρτηση γίνεται μετά την λήξη της συγκεκριμένης, παράνομης κατά τα λοιπά, αδείας.
Πάντως καλό θα ήταν ένας εισαγγελέας να ασχοληθεί με το θέμα, για να αρχίσουν κάποια στιγμή να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.
(για άλλη αντίστοιχη περίπτωση μπορείτε να δείτε στο IliaPress)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου