Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μετέτρεψαν την μαρίνα Κατακόλου σε χαβούζα


Πριν λίγα χρόνια η Δημοτική Αρχή του Πύργου είχε προχωρήσει σε μια πολύ έξυπνη κίνηση. Είχε κατασκευάσει ένα όμορφο ξύλινο πλαίσιο  για να κρύβονται οι κάδοι απορριμμάτων που είχαν τοποθετηθεί στην μαρίνα του Κατακόλου. Ένα αξιόλογο τέχνασμα με το οποίο οι κάδοι δεν ήταν φανεροί από τους χιλιάδες επισκέπτες του Κατακόλου.
Δυστυχώς όμως η Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανή να στηρίξει τις έξυπνες ιδέες της. Και έρχεται η ίδια και τις καταστρέφει. Γιατί προφανώς η εξυπνάδα είναι κάτι που δεν ταιριάζει με το στυλ της.
Σήμερα όλοι οι κάδοι είναι εκτός της κατασκευής που η ίδια δημοτική αρχή είχε κατασκευάσει. Αμέτρητοι κάδοι, που έχουν να πλυθούν χρόνια παραβιάζοντας τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις κρύβουν την ξύλινη κατασκευή, είναι ορατοί από όλους και υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το εγκαταλειμμένο επίνειο του Πύργου .
Και γιατί οι κάδοι έπρεπε να φύγουν μέσα από την κατασκευή;
 Μα γιατί μέσα στο χώρο που αυτή καταλαμβάνει, έχουν πάει (οι υπηρεσίες του Δήμου προφανώς, αφού έχουν βάλει πόρτα) και έχουν πετάξει τόνους από ξερά χόρτα καρέκλες πλαστικές σακούλες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Έχουν μετατρέψει δηλαδή τμήμα της μαρίνας του Κατακόλου σε χαβούζα
Στην ουσία με επιμέλεια έχουν κρύψει μια μπαρουταποθήκη και αρκεί ένα σπίρτο για να καούν ολοσχερώς τα σκάφη που είναι ακριβώς δίπλα και για να μας κάνουν για άλλη μια φορά ρεζίλι.
Μπράβο Δήμαρχε σου αξίζουν συγχαρητήρια και κυρίως να χαίρεσαι τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Πάντα άξιοι.   


1 σχόλιο: