Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΝΤΡΟΠΗ ο Δήμος Πύργου χαρίζει δημοτικά έσοδα

Σε μια περίοδο που οι πόροι προς τους Δήμους συνεχώς μειώνονται, ο Δήμος Πύργου επιτρέπει και χάνονται δημοτικά έσοδα, όχι λόγω αδυναμίας των υπόχρεων να ανταποκριθούν σε αυτά, αλλά λόγω της ανικανότητάς και της αδιαφορίας που τον χαρακτηρίζει.
Συγκεκριμένο παράδειγμα, κανένας στο Κατάκολο δεν πληρώνει τέλη για την κατάληψη και την χρήση των κοινόχρηστων χώρων, δηλαδή όλοι οι έμποροι που έχουν βγάλει στα κοινόχρηστα πεζοδρόμια τα εμπορεύματά τους, αφού ο Δήμος Πύργου και συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει αξιωθεί να προχωρήσει στη λήψη απόφασης για τον καθορισμό των προβλεπόμενων τελών και όρων χρήσης των κοινόχρηστων χώρων.  
Αποτέλεσμα της παραπάνω ανικανότητας και αδιαφορίας του, είναι η υστέρηση των δημοτικών εσόδων με την ταυτόχρονη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από το Δήμο, ο κίνδυνος οριζόντιας αύξησης των δημοτικών τελών που θα θίξει το σύνολο των δημοτών, η άνιση αντιμετώπιση των εμπόρων του Κατακόλου σε σχέση με τους εμπόρους των άλλων περιοχών που πληρώνουν, η άναρχη καταπάτηση των πεζοδρομίων χωρίς να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών που λόγω των εμπορευμάτων υποχρεώνονται να μετατρέπουν τον κεντρικό δρόμο ως πεζοδρόμιο.
Δυστυχώς δεν έχει γίνει αντιληπτό με ποια σοβαρά θέματα ασχολείται ο κ. Δήμαρχος και οι αρμόδιοι κ. Αντιδήμαρχοι, για να αδιαφορούν για την αύξηση των εσόδων του Δήμου.
Το τραγικό πάντως είναι ότι πολλοί καταστηματάρχες του Κατακόλου, προκειμένου να είναι νόμιμοι, ζητάνε από το Δήμο να καθορίζει τα τέλη και τους όρους χρήσης. Ο δήμος Πύργου όμως, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα,  είναι ανίκανος να πράξει τα αυτονόητο. Εάν αυτή η ανικανότητα του οφείλεται σε συγκεκριμένες σκοπιμότητες ή όχι είναι κάτι που θα φανεί.
Το θέμα είναι ότι και οι έμποροι είναι σε καθεστώς ομηρίας και τα δημοτικά έσοδα σε κατάσταση παράλυσης.
Καλό θα ήταν οι ηγέτες της τοπικής κοινωνίας όταν θα βγουν να μας πουν ότι το ταμείο είναι μείον, ή «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» να λάβουν υπόψη τους τις δικές τους ευθύνες και μην το παίξουν για άλλη μια φορά θύματα που ενώ αυτοί τα κάνουν όλα πολύ καλά φταίνε οι άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου