Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Πύργος: Κινδύνεψε μικρό αγόρι από γυμνά καλώδια


Με αφορμή το ρεπορτάζ του ΗΛΕΙΑLIVE για το παιδί που κινδύνεψε να πάθει ατύχημα από ακάλυπτα καλώδια του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού αναδυκνείεται  η  ανευθυνότητα του Δήμου σε όλο το μεγαλείο της.
Δεκάδες κολώνες φωτισμού σε όλη την πόλη έχουν καταστραφεί, οι περισσότερες εκ των οποίων σκοπίμως, και ο Δήμος εδώ και χρόνια δεν έχει προχωρήσει ούτε σε μία επισκευή. Το μόνο που κάνει είναι να κάνει κουλούρες τα καλώδια και να τα χώνει μέσα στη βάση της κολώνας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα καλώδια τις νυχτερινές ώρες έχουν ρεύμα  και προφανώς το παιδί γλίτωσε από θαύμα. Τι θα γίνει όμως εάν κάποιο άλλο παιδί, όχι τόσο τυχερό, στην πλατεία ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της πόλης, χάσει την ζωή του από την ανευθυνότητα του Δήμου. Το συγκεκριμένο γεγονός που δημοσιεύεται στο ΗΛΕΙΑLIVE θα πρέπει από μόνο του να υποχρεώσει τον εισαγγελέα για έρευνα και την απόδοση ευθυνών.
Είναι απίστευτο μια ολόκληρη πόλη να είναι γεμάτη με ηλεκτροφόρες παγίδες και κανείς να μην διαμαρτύρεται, κανείς να μην απολογείται, κανείς να μην κάνει τίποτα.
Η Αστυνομία που πήγε στο συμβάν θα πρέπει να στείλει σχετική αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, αλλά και η ΔΕΗ αφού διαπιστώνει ότι υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας να διακόπτει τις σχετικές παροχές ώστε να διαφυλαχθούν οι πολίτες από ενδεχόμενο ατύχημα στους δημόσιους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου